De top 5 beste sporten om snel af te vallen

Dit artikel verteld precies hoe jij kan afvallen door middel van sport. Een dieet is vaak niet genoeg, en mensen zien vaak te langzaam de resultaten hiervan Door dit te combineren met sport kan er een beter resultaat behaald worden. Met deze 5 tips weet jij precies welke sport jij moet doen om snel af te vallen.

1. Voetbal

Voetbal is uitermate geschikt voor het afval proces. Hard rennen en voetballen wegschieten vergt veel energie. Hoe meer energie je verbruikt in je voetbalshirt, hoe meer je afvalt! Mits je hierbij uiteraard weinig eet. Al hoeft dit niet per se weinig te zijn, als het goed eten is. Koolhydraat arm werkt hierbij zeer goed.

2. Zwemmen

Met zwemmen gebruik je iedere spier. Als al jouw spieren energie nodig hebben verbruik jij dus ook meer energie. Energie die jij kan halen uit het overtollige vet wat jij in je lichaam hebt zitten. Op deze manier val jij dus goed af.

3. Tennis

Net als bij voetbal is het bij tennis ook het geval dat hierbij veel gerend wordt. Het snel proberen om toch nog nét die ene bal te raken kan er voor zorgen dat jij helemaal tot het uiterste gaat. Tennis is dus ook een erg goede kandidaat als je snel wilt afvallen.

4. Hardlopen

Hardlopen is erg populair. Net als met zwemmen gebruik je erg veel spieren. Veel energie is dus nodig. Ook kan je dit voor een langere tijd achte elkaar doen. Dit in tegenstelling tot tennis en voetbal. Wel is het moeilijker om hier mee aan de slag te gaan, omdat je misschien nog niet echt een goede conditie hebt. Je zult dus niet meteen een uur achter elkaar kunnen hardlopen.

5. Bikram Yoga

Bikram yoga is een vorm van yoga waarbij de temperatuur erg hoog is. Dit samen met de erg moeilijke posities die erg veel energie kosten, maakt dit een erg goede sport voor afvallen. Je zweet enorm tijdens deze oefeningen door de hoge temperatuur (40 graden celcius), waardoor het afval proces erg wordt gestimuleerd. Ook zijn de yoga oefeningen fysiek erg zwaar wat er weer voor zorgt dat jij veel energie moet verbruiken. Deze energie haalt je lichaam dan uit de bronnen die al aanwezig zijn in jouw lichaam. Als je hiervoor weinig hebt gegeten zal dit dan ook je vetgehalte verminderen om aan energie te komen.

Nu weet jij precies hoe jij aan de slag moet gaan om snel af te kunnen vallen. Veel succes!