5 Tips om snel af te vallen

1. Blijf gefocust

Het is ontzettend belangrijk dat je goed voor ogen houdt wat je nu eigenlijk wilt bereiken. Vraag jezelf af waarom je bent begonnen met afvallen. Dat had een reden, weet je nog.

2. Hou je vooruitgang bij

Hou zelf bij hoeveel vooruitgang je boekt. Schrijf wekelijks op hoe je er op dat moment voor staat. Stel doelen voor jezelf.

3. Wees realistisch

Verwacht geen wonderen. Je kunt niet in 1 week op je streefgewicht zijn, maar je kunt wel in korte tijd al goed op weg zijn. Goede dingen kosten nou eenmaal tijd dus je zult ook een beetje geduld moeten hebben.

4. Doorzetten is de sleutel tot succes

Geef nooit op! Misschien gaat het even niet zoals je het zelf had verwacht, maar laat je daardoor niet uit het veld slaan. Iedereen heeft zo z’n ups en downs, maar de manier hoe je ermee omgaat bepaalt uiteindelijk of je als winnaar uit de strijd komt.

5. Licht de mensen om je heen in

Het is makkelijker als je directe omgeving weet dat je bezig bent om af te vallen. Op deze manier kunnen ze je helpen door je te steunen en er rekening mee houden, bijvoorbeeld met koken.

Als je de bovenstaande 5 tips ter harte neemt dan is snel afvallen slechts een logische gevolg. Het is belangrijk dat je tijdens het gehele proces waakzaam blijft en uitkijkt dat je geen verkeerd voedsel eet.