Eiwitrijk dieet

Het eiwitrijk dieet heeft de laatste tijd enorm aan populariteit gewonnen en is samen met het koolhydraatarm dieet een van de meest voorkomende manieren waarop mensen proberen gewicht te verliezen.

Steeds vaker proberen mensen af te vallen door middel van een eiwitrijk dieet of door het gebruik van eiwitpoeder en eiwitshakes. In principe krijgt je lichaam genoeg eiwitten op een dag binnen als je gewoon normaal eet en je geen topsporter bent.

Het is echter nooit aangetoond dat een teveel aan eiwitten schadelijk zou zijn voor de gezondheid, op uitzonderingen als allergie na.

Het is wel gebleken dat mensen die meer eiwitten tot zich nemen vaak minder honger hebben. Je maag blijft langer vol omdat voedsel met veel eiwitten de verplaatsing van het voedsel vanuit de maag vertraagt naar de darmen. Dit lijkt dus een vrij veilige manier om af te vallen.

Het kan lastig zijn om voldoende eiwitten uit voeding te halen zonder dat je daarbij teveel ongezonde vetten en koolhydraten tot je neemt. Bij het gebruik van eiwitpoeder zou je dit kunnen voorkomen, omdat je hier puur de eiwitten uithaalt.

Als je besluit in plaats van een eiwitrijk dieet shakes en poeders te gebruiken is het het best om te gaan voor de wei-eiwitten. Dit is het eiwit dat zich bevind in melk en is het beste eiwit. Let altijd op waar je het vandaan haalt. Als je op internet bestelt, zorg dan dat je het bestelt vanaf een veilige en betrouwbare site.

Lees hier hoe ik in een aantal weken maar liefst 11 kilo aan lichaamsvet ben afgevallen zonder het volgen van een streng dieet!