Crash dieet

Een crash dieet houdt in dat je in een zeer korte periode heel veel kilo’s kunt afvallen. De periode is vaak maar een week. De naam zegt het al, maar het crash dieet is kort gezegd een crash van je eetgewoonten. Het is een streng dieet, en om het je te laten helpen moet je de regels goed volgen.

Afvallen zonder crash dieet

 

Ik ben geen voorstander van het crash dieet, omdat ik vind dat je niet op een gezonde manier gewicht verliest. Meestal werken dit soort diëten ook niet goed, maar omdat er toch mensen zijn die hier wel over te spreken zijn kun je hier lezen hoe het een beetje werkt.

Het crash dieet kent 4 soorten

Er zijn 4 verschillende soorten crash diëten. Zo heb je het soepdieet, het ziekenhuisdieet, het yoghurtdieet en het sapdieet.

De namen verraden al waar de diëten over gaan. Het eerste crash dieet, het soepdieet, is gebaseerd op alleen maar soep eten. Dit doe je wel elke dag met andere ingrediënten. De soepen bevatten weinig calorieën en breken vet af, zonder dat je daarbij een hongerig gevoel hebt.

Het ziekenhuisdieet is gebaseerd op het ziekenhuisconcept. Dit houdt in dat je in principe weinig eet, geen suikers tot je neemt en veel fruit eet.

Het yoghurtdieet is gebaseerd op om de dag yoghurt eten. De bedoeling is om 2 liter magere yoghurt te eten. De andere dagen eet je ook yoghurt maar minder plus een paar belegde boterhammen met mager beleg, wat fruit en mager vlees met groenten. Dit dieet mag je niet langer dan 4 weken volgen.

Het sapdieet tot slot is een crash dieet waarbij het de essentie is om je lichaam te reinigen door het drinken van gezonde sappen. Door het uitpersen van groenten en fruit maak je verse sappen om zo alle afvalresten uit je lichaam te spoelen.

Voor alle diëten geldt dat het is toegestaan om thee (zonder suiker) en water te drinken.

Naast crash diëten zijn er uiteraard ook nog andere diëten die zeker het proberen waard zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Paleo dieet? Dit is een vrij vernieuwend dieet, dus hier wat meer informatie over vergaren is helemaal geen slecht idee.

Lees hier hoe ik in een aantal weken maar liefst 11 kilo aan lichaamsvet ben afgevallen zonder het volgen van een streng dieet!