Afvallen door te sporten, wat is effectief?

Sporten is de uitgelezen mogelijkheid om lichaamsvet te verbranden. Wat bijvoorbeeld erg goed werkt is hardlopen, maar ik kan me voorstellen dat je dat niet echt aantrekkelijk in de oren klinkt. Zeker als je over een slechte conditie beschikt is hardlopen misschien iets te zwaar om gelijk mee te beginnen. Je kan natuurlijk wel gewoon beginnen met eerst 1 kilometer te hardlopen en wanneer het gemakkelijk voor je wordt kun je dit langzaam opbouwen.

Een andere manier om af te vallen is door te gaan zwemmen. Dit is een complete sport waarbij je je hele lichaam gebruikt. Afhankelijk van hoe intensief je zwemt zul je tijdens zwemmen veel calorieën verbranden. Ga lekker met een vriend of vriendin, klets lekker bij en sla 2 vliegen in 1 klap.

Wat natuurlijk heel voor de hand liggend is, maar wel effectief, is fietsen. Pak eens de fiets om naar je werk te gaan, naar de supermarkt, naar je vrienden, noem maar op. Het is ontzettend belangrijk voor je lichaam om in beweging te zijn, dus waarom dan niet beginnen om de alledaagse dingen in het vervolg wat vaker met de fiets te doen.

Wat je ook kunt doen is je inschrijven bij de sportschool. Dit is voor veel mensen een grote stap, maar als je er eenmaal aan begint zul je merken hoe leuk het is. Zorg dat je hulp krijgt van een fitnessinstructeur zodat jullie samen een schema kunnen opzetten voor de doelen die je wilt behalen. Ga niet zomaar lukraak wat doen, want een foute beweging is zo gemaakt.

Het is bewezen dat sporten je mentale toestand verbetert. Na het sporten heb je een euforisch gevoel wat je helpt om de dag beter door te komen. Op deze manier ben je nóg gemotiveerder om je doelen te verwezenlijken.

Let op! Alleen met sporten kom je er niet! Wil je snel afvallen dan is het erg belangrijk dat je een gezond voedingspatroon gaat volgen. Op deze website kun je meer lezen over gezonde voeding! Daarnaast kun je er ook Groene Smoothies Recepten downloaden.